DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Můj chovatelský plán na rok 2018

 


 

 

 

Když jsem na zimu v roce 2016 začínal s chovem RK, tak jsem věděl, že nezůstanu u 3-4. párech, které jsem si dovezl z většiny od P.Barny a také od R.Schwarze, kteří mi do začátku zajistili opravdu pěkný chovný materiál na kterém jsme se mohl odrazit dále.... V holubníku jsem si udělal hned 15. budníků s tím, že na další rok (2018) svojí chovatelskou základnu rozšířím. RK je velice plodný holub, který odchovává ve většině případech svoje holoubata dobře a starostlivě. To jsem všude četl a u mě se to jen potvrdilo. Ze začátku jsem měl radost z každého odchovaného holoubka bez ohledu ka kresbu, ale v létě kdy kroužky ubývali a voliéra se plnila jsem věděl, že tudy cesta nevede... Proto jsem se rozhodnul, že nekreslené holubi (jedná se spíše o modré sedlaté bez kapky) začnu vyřazovat už na hnízdě cca po 14. dnech kdy je přibližně vidět jak bude asi vypadat. Ano, je tady to menší "ale": nekreslený holub také dokáže válet a mnohdy i lépe než nějaký kreslený. Ale jak už jsem se zmiňoval víše: "RK je velice plodný holub" a tak máte i hodně kreslených holubů, kteří dokáží válet. 

S tímto chovatelským plánem chci vztoupit do dalšího roku 2018 a pokud se mi to osvědčí (věřím že ano), tak i do dalších let. Ale to jen jeden "bod" z mnoha chovatelských cílů. Asi každý chovatel holubů má svoje cíle, plán a cestu kterou by se rád vydal a proto ani u mě to není jinak. Jak už jsem na své stránce vícekrát zmiňoval, tak do budoucna bych se rád zabíval hlavně letovíma vlastnostma RK, což je jeho válení... 


 

Počet chovných párů pro rok 2018 ?

V roce 2018 bych chtěl svůj počet chovných párů navýšit na: 

5.párů černých sedlatých

5.párů modrých sedlatých

V případě, že bych nezačal s chovem Birminghamských rollerů a Arabských bubláků, což by se mohlo také stát, ale mám na ně velký "zálusk", tak by počet chovných párů u RK byl vyšší.